<< | Thread Index | >> ]    [ << | Date Index | >> ]

Subject: Re: Problems with CIPE 2.0pre9 on Win2k
From: ewheeler,AT,kaico,DOT,com
Date: Fri, 5 Oct 2001 21:29:41 +0200
In-reply-to: <PDEMJGBEDHNIKIENAAJNAEFEDHAA.jbarnhill@nc.rr.com>

Jeff-

Make sure your w2k system's MTU is the same as your MTU on the cipcbX
interfaces.  You're probably waiting on ip fragmentation.

-Eric

On Fri, 5 Oct 2001, Jeffrey Barnhill wrote:

> Earlier tonight, a friend and I setup CIPE (2.0pre9) on
> our Win2k machines.  The idea is to play games through
> each of our firewalls, while only having to punch 1 hole
> through the firewalls (1 ipchains, 1 LinkSys).
> 
> We got the connection to work (with 10-60ms ping times),
> tried an ftp connection....so far so good. The problems
> occurred after a few seconds of online-gaming, the games
> sporadically halted with each "halt" getting longer and
> (if not stopped) after 2-5 seconds, would cause the machine
> to stop responding (or reboot). (We tried Serious Sam and
> Quake 2.)  These were peer-to-peer games with one of us
> hosting, the other joining (we tested both machines as
> the host).  The host of the Serious Sam game would see some
> log messages about "resending sequences <xxx-yyy> or something
> like that.
> 
> We didn't have time, but our next 2 things to try were: 
>  1. Try different large UDP/TCP transfers
>  2. Take the firewalls out of the equation
> 
> 
> Has anyone seen any issues like this ? Any ideas ?
> 
> 
> Thanks,
> Jeff
> 
> --
> Message sent by the cipe-l,AT,inka,DOT,de mailing list.
> Unsubscribe: mail majordomo,AT,inka,DOT,de, "unsubscribe cipe-l" in body
> Other commands available with "help" in body to the same address.
> CIPE info and list archive: 
><URL:http://sites.inka.de/~bigred/devel/cipe.html>
> 

-- 

Eric Wheeler
Network Administrator
KAICO
20417 SW 70th Ave.
Tualatin, OR 97062
www.kaico.com
Voice: 503.692.5268





<< | Thread Index | >> ]    [ << | Date Index | >> ]