<< | Thread Index | >> ]    [ << | Date Index | >> ]

Subject: Really Puzzled - Guru needed (II)
From: Felipe Alvarez Harnecker <felipe,AT,qlsoft,DOT,cl>
Date: Mon, 29 Oct 2001 16:31:04 +0100

Hi all.

I've posted this some time ago:

Hi,

i got two machines with cipe-1.0.3 and kernel-2.2.18  working for
several months without a glitch ( dist: Debian potato, if that matters )

So, i went for an upgrade but with cipe-1.0.3 and kernel-2.2.19 things
did't work so i begun the "DEBUG".

After several days i've setup 2 machines with the SAME kernel an cipe (
not just de same version, i mean same files ) and guess what, it'
doesn't WORK, jus the first packet ( ping ) arrives an then cipe hangs
for many minutes, and then a few more packets arrive, and so on.

So, what the hell is going on ?

Please don't tell "YOU MUST UPGRADE", i really WANT TO KNOW what is
happenig.

Thanx.

------------

Now here is more info
----------------------

Starting encrypted tunnel: latorre CIPE daemon vers 1.3.0 (c) Olaf Titz 
1996-1998
key=$KEY
debug=yes
ipaddr=192.168.2.1
ptpaddr=192.168.1.1
mtu=0
metric=0
me=$ME:6789
peer=$PEER:6789
device=(none)
nokey=yes
socks=
tokxc=0
tokey=0
ipup=(none)
ipdown=(none)
arg=(none)
cttl=0
maxerr=8
tokxts=0
ping=0
toping=0
Using cipcb0 index 0
KX: [NK_REQ] sending NK_IND 8C29547F
KX: [NK_IND] sending NK_ACK B0CEC44E
KX: [NK_ACK] got 8C29547F

------------------------

Restarting encrypted tunnel: bilbao CIPE daemon vers 1.3.0 (c) Olaf Titz 
1996-1998
key=$KEY
debug=yes
ipaddr=192.168.1.1
ptpaddr=192.168.2.1
mtu=0
metric=0
me=$ME:6789
peer=$PEER:6789
device=(none)
nokey=yes
socks=
tokxc=0
tokey=0
ipup=(none)
ipdown=(none)
arg=(none)
cttl=0
maxerr=8
tokxts=0
ping=0
toping=0
Using cipcb0 index 0
KX: [NK_REQ] sending NK_IND B0CEC44E
KX: [NK_IND] sending NK_ACK 8C29547F
KX: [NK_ACK] got B0CEC44E

---------------------

When i ping to the other side:

PING 192.168.1.100 (192.168.1.100): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.1.100: icmp_seq=0 ttl=254 time=60.6 ms

just the first echo reply comes.

after several minutes a few more packets arrives but no debug info is
displayed, and so on.

Both machines runs the same kernel. and same version of cipe.
the nokey options makes no difference.

Thanx for your help.

-- 
______________________________________________________

Felipe Alvarez Harnecker.  QlSoftware.
                
Tels. 204.56.21 - 09.874.60.17
e-mail: felipe.alvarez,AT,qlsoft,DOT,cl

http://qlsoft.cl/
http://ql.cl/
______________________________________________________





<< | Thread Index | >> ]    [ << | Date Index | >> ]