<< | Thread Index | >> ]    [ << | Date Index | >> ]

Subject: cipe 1.4.5 tunnel not working
From: <lucifex,AT,technics,DOT,fryballs,DOT,org>
Date: Tue, 30 Oct 2001 23:50:12 +0100

Hello, I have two machines running cipe 1.4.5, with the following configs:

machine A:
Linux 2.4.9, CIPE 1.4.5
network:
        eth0    63.xxx.xxx.xxx/27
        eth1    10.1.1.1/24
/etc/cipe/options:
        device  cipcb0
        ipaddr  10.1.1.1
        ptpaddr 10.2.1.1
        me      63.xxx.xxx.xxx:7283
        peer    63.yyy.yyy.yyy:7283
        key     ################################

machine B:
Linux 2.4.2, CIPE 1.4.5
network:
        eth0    63.yyy.yyy.yyy/27
        eth1    10.2.1.1/24
/etc/cipe/options:
        device  cipcb0
        ipaddr  10.2.1.1
        ptpaddr 10.1.1.1
        me      63.yyy.yyy.yyy:7283
        peer    63.xxx.xxx.xxx:7283
        key     ################################

The two machines can talk to each other just fine via the 63. addresses
(over the net), and cipe starts up fine, but nothing comes or goes through
the tunnel.  On machine B, i ping 10.1.1.1 (using nmap -sP -e cipcb0
10.1.1.1) and get no response, and it doesn't respond to any other sort of
packets either.  Same in reverse.  I've tried changing the 10. addresses
to 192. addresses just for fun, and that gets me nowhere as well.

Cipe was started manually on both machines, with the command "ciped-cb -o
/etc/cipe/options".  This is an excerpt from messages after starting cipe
on machine B:

Oct 30 12:02:25 artemis kernel: cipcb: CIPE driver vers 1.4.5 (c) Olaf
Titz 1996-2000, 100 channels, debug=1
Oct 30 12:02:25 artemis kernel: cipcb: cipe_alloc_dev 0
Oct 30 12:02:25 artemis kernel: cipcb0: alloc
Oct 30 12:02:25 artemis kernel: cipcb0: setpar
Oct 30 12:02:25 artemis kernel: cipcb0: setkey
Oct 30 12:02:25 artemis kernel: cipcb0: attach
Oct 30 12:02:25 artemis kernel: cipcb0: opened
Oct 30 12:02:25 artemis kernel: cipcb0: cipe_recvmsg
Oct 30 12:02:33 artemis kernel: cipcb0: cipe_sendmsg
Oct 30 12:02:33 artemis kernel: cipcb0: setkey
Oct 30 12:02:33 artemis kernel: cipcb0: cipe_recvmsg

And I get one of these in /var/log/cipe.log:

Oct 30 12:02:25 UP   cipcb0 63.197.25.194:7283 875 10.2.1.1 10.1.1.1

I get identical messages on machine A.

Please Help!

Colin Rognlie
lucifex,AT,fryballs,DOT,net





<< | Thread Index | >> ]    [ << | Date Index | >> ]